U bent hier: Home / Vermaak / Toerisme / Office du Tourisme - Inforville / Je komst voorbereiden / Verblijfsformules / Eén dag om (bijna) alles te zien
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Eén dag om (bijna) alles te zien

Verken gedurende een hele dag de niet te missen plekken van de universiteitsstad!

9u-12u  Afspraak bij de toeristische dienst Inforville, ontdekking van de maquette en bezoek aan Louvain-la-Neuve via het parcours met QR-codes.
De toeristische dienst Inforville verwelkomt je en bezorgt je alle inlichtingen die je nodig hebt voor je verblijf, of het nu gaat om een plattegrond of enkele goede adresjes. Tevens krijg je hier de kans de tijdelijke tentoonstelling in het Forum des Halles te bezoeken. Je kunt er ook een digitale tablet huren om het parcours met QR-codes te volgen dat je meevoert op ontdekking van de universiteitsstad en zijn bezienswaardigheden.

12u-13u  Maaltijd in een van de vele restaurants of snacks in Louvain-la-Neuve.
Rond etenstijd vind je in de straten van Louvain-la-Neuve een ruime keus, voor alle smaken en in alle prijzen. Je hoeft enkel maar wat rond te slenteren om een aanlokkelijk menu en een tafeltje op een terras te vinden.

13u15-15u15  Bezoek aan het Hergé-museum of het Museum L.
In Louvain-la-Neuve vind je ook twee musea: het Hergé-museum en het Museum L. Het Hergé-museum biedt je de kans de vele aspecten van de geestelijke vader van Kuifje te ontdekken. In het Museum L maak je kennis met de kunstwerken en collecties die toebehoren aan de universiteit.

15u30-17u30  Wandeling in het bos van Lauzelle.
In Louvain-la-Neuve vind je niet enkel een stad, maar ook beschermde natuur, meer bepaald het bos van Lauzelle, een beschermd gebied met een opmerkelijke biologische diversiteit. De voorgestelde wandeltrajecten, bezaaid met didactische borden, bieden je de kans alle aspecten van het bos te ontdekken, op het vlak van zowel fauna en flora als zijn wetenschappelijk nut.

17u30-21u30  Shopping in het winkelcentrum Esplanade of een filmvoorstelling. Tot slot een maaltijd in een restaurant in het centrum van Louvain-la-Neuve.
Na een dag vol ontdekkingen kun je je vertrek nog even uitstellen in het centrum van Louvain-la-Neuve en wat gaan winkelen, bijvoorbeeld in het winkelcentrum Esplanade, een filmpje meepikken of gewoon nog een glas drinken in een van de vele gezellige cafés.

Document acties