U bent hier: Home / Vermaak / Toerisme / Office du Tourisme - Inforville / Ontdek / Redenen voor een bezoek / Een sfeer van cultuur en feesten

Een sfeer van cultuur en feesten

Ottignies-Louvain-la-Neuve, waar het steeds bruist van leven en allerhande projecten, biedt de bekoring van het platteland in combinatie met alle voordelen van een moderne stad en een gezellige sfeer die je nergens anders vindt. Het hele jaar lang worden straten en pleinen ingenomen door tal van evenementen. Denk maar aan de vele festivals, de wedstrijd “24 uur van de fiets” voor de studenten, de kerstmarkt en nog zoveel meer!

De studenten zijn natuurlijk niet vreemd aan deze feestelijke sfeer. Elke avond vindt er wel ergens een studentenfuif plaats van een van de vele studentenkringen of regionale studentenverenigingen (“régionales”). Ook tijdens het academiejaar dragen die studenten actief bij tot het leven in de stad door tal van evenementen te organiseren waaraan eender wie kan deelnemen. Denk maar aan het Welcome Spring! Festival, de Brassicole, de doudou, optochten en concerten, activiteiten voor kinderen … meestal op woensdagnamiddag.

Toneel of film?

Molière, Fédo, Offenbach … Je kunt er zowel een klassiek stuk zien van een van deze grote figuren van het theater als toneelvoorstellingen die uniek zijn voor België of zelfs op wereldvlak!

Elk jaar zijn er tal van voorstellingen te zien in het Atelier Théâtre Jean Vilar, dat twee zalen heeft, in het cultureel centrum van Ottignies en in de grote zaal van de Aula Magna.

Houd je niet zo van toneel, dan kun je een film meepikken in de Cinéscope! Deze hoogtechnologische bioscoop is de eerste in België die volledig is uitgerust met digitale toestellen. Het geluid en de weergave van het beeld zijn er alleen maar op verbeterd.
Naast een ruim filmprogramma worden er vele andere activiteiten georganiseerd.

www.atjv.be

www.poleculturel.be

www.cinescope.be

>> Zie de agenda

Document acties